2008.05.17.
12:18

Írta: Peterblant1

Ady Endre: A Hortobágy poétája

A sültbunkóság egyik legnagyobb kritikusa volt Adybandi. mára a sültbunkóság nem veszett el, csak átalakult. Ma a barmot nem analfabéta csikósnak hívják, hanem huszonéves cégvezérnek,aki még arra is képtelen, hogy köszönjön az ügyfélnek. Ma a barmot félművelt zsurnalisztának hívják, aki nem tud megkülönböztetni egy tüntetést a büntetéstől. Ma a barmot médiasztárnak hívják, aki egy értelmes mondatot képtelen megfogalmazni. Ma a barmot diplomás tökfejnek hívják,akinek egy másik tökfej diplomát adott.
Szóval,Ady társadalomábrázoló- kritizáló versei nem vesztették el aktuálitásukat. Ezért szeretem őket olvasni. Mert fejlődtünk azóta nagyot,agyunkban kisütött már a Napocska, de az árnyékok csak nem akarnak eltűnni....

Megírtam a vers 21.századi variját, ez olvasható a masikmezo.blog.hu oldalon. Nem akarom idemásolni.

Szólj hozzá!

Címkék: vers irodalom társadalom ady bunkók

A bejegyzés trackback címe:

https://olvnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr76473758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása